tiistai 22. tammikuuta 2019

Man och ledare – hur orkar du?


Jens Berg, Man och ledare – hur orkar du?
Tisdag 19:e februari klockan 18–20, Wasa Wellness
40 €/person, kaffe/te och tilltugg ingår
Anmälan via E-post: carina@wasawellness.fi senast 11.2.2019
Begränsat antal platser
Föreläsningen hålls på svenska





Jens Berg håller föreläsningen Man och ledare – hur orkar du? På Wasa Wellness 19.2.2019. Kvällen är till för män.
Berg berättar att han alltid utgår ifrån egna erfarenheter under sina föreläsningar. Han har hunnit samla på sig livserfarenhet med 15 år på utmanande arbetsplatser. Han beskriver det som att han under föreläsningen kommer att ”lägga sig själv i blöt”. Med det menar han att han kommer att gå igenom sina egna misslyckanden och de fel som han själv har gjort. Han är övertygad om att det är av sina misstag man lär sig. Han kommer under kvällens gång dela med sig av lärdomar som skapar framgång.
Berg påpekar att det inte är fråga om någon teoretisk kurs. "Det kommer inte att handla om teorier ut olika ledarskapsböcker", utan han utgår från livet.
Kursen passar för dem som arbetar med ledarskap eller funderar på att börja arbeta med ledarskap. För att få ut något av kursen krävs det att man är intresserad av ledarskap. Berg poängterar att man inte behöver ha erfarenhet av att vara ledare för att delta, det räcker bra om man har funderingar kring ledarskap och ett intresse för ledarskap.

Varför har han valt att hålla en föreläsning bara för män?
Berg tänkte att det kunde vara roligt att ordna något bara för män eftersom han under sina många föreläsningar har märkt att kvinnor verkar ha lättare att diskutera ledarskap. Han har även upplevt att det är mest kvinnor i publiken.
Därför kunde det vara bra att få ihop en grupp som är bara för män. Det handlar således inte om att ledarskap bara är för män utan mer om att det verkar vara svårare för män att diskutera ledarskap.
Berg berättar att han arbetat med många ledare både män och kvinnor och att det enligt honom verkar vara svårare för en man att svara ”jag vet inte” på en fråga. Han tycker sig ha sett att det är svårare för män att ta hjälp utifrån och att de ofta verkar känna att de måste ”reda upp allt själva” och att ”de själva borde ha svaret”.
Berg anser att män borde bli bättre på att tala om det som är svårt med ledarskap. Ledarskap är svårt för alla oavsett om man är man eller kvinna.
De frågor man stöter på som ledare blir allt mer komplexa i och med ett nytt snabbare tempo i samhället. Företagen får nya kunder och samhället blir i allt högre grad digitaliserat. Berg understryker att man som chef i dagens läge inte kan tänka att ”man kan allt själv”, man måste våga ta hjälp av kollegor och andra i branschen.

Detta är det första samarbetet som Jens Berg gör med Wasa Wellness. Han tycker att det ska bli spännande att samarbeta och tycker att Wasa Wellness har ”ett häftigt koncept”.
Han säger att vi får se hur den här föreläsningen går, om den går bra fortsätter han gärna att samarbeta med Wasa Wellness och ordna fler föreläsningar.
Om ledarskapsföreläsningen säger han till sist att han utlovar en kväll som man får ut mycket konkret av och åtminstone en sak som man kommer få praktisk nytta av i sitt liv. 

Jens Bergs hemsida hittar ni här









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti