perjantai 25. tammikuuta 2019

Ravinto ja Joogahieronta Helena Hemmingin tavoin

Helena Hemming
Diplomoitu ravinto- ja ravitsemusneuvoja ja joogahieroja
Puh. 050 571 1682
S-posti: hemminghelena@hotmail.com
Kotisivu löytyy tästä


Helena on aiemmin työskennellyt kaupan alalla noin 30 vuotta, mutta hänen oli pakko lopettaa selän kipeytymisen vuoksi. Hän on aina ollut kiinnostunut ravinnosta, ravitsemisesta ja terveydestä. Selänleikauksen jälkeen hän lähti Ruotsiin opiskelemaan ravinto- ja ravitsemusneuvontaa. Hän kertoo että hän voitti lotossa pienen määrän rahaa, joka kattoi koulutuksen maksun. ”Tuntui siltä että minun oli tarkoitus mennä”

Palvelut joka Helena tarjoaa Wasa Wellnessissä ovat:
-          ES-tech skannaus
-          Joogahieronta
-          Lymfaterapia
-          Ionisoiva jalkakylpy
-          Hammasvalkaisu
-          Ravintolisän myynti


Ensimmäiseksi Helena alkoi tehdä ES-tech skannauksia (henkilökohtainen koulutus). Hän kertoo että ensiksi tehdään skannaus ja sen jälkeen käydään läpi mitä asiakas voi muuttaa elämässään jotta voitaisiin ennaltaehkäistä erilaisia sairauksia, esimerkiksi aikuistyypin diabetes ja sydän- ja verisuonitauti. Kyse ei ole sairauksien diagnosoinnista diagnosoida, mutta skannaus voi näyttää vitamiini- ja mineraalipuutteet tai herkkyys gluteenille. Skannauksessa näkyy verisuonten juostavuus ja kehon koostumus rasvaprosenttina, nesteprosenttina ja lihasmassana. Skannaus kertoo mitä asiakas itse voi tehdä parantaakseen terveydentilansa. Helenan mielestä oikealla ravinnolla, liikkumalla ja oikean ravintolisän syömisellä voi ehkäistä paljon.



Ravintolisät – mistä tiedämme mitkä ovat hyviä?

Niiden pitäisi olla sellaisia, jotka tulevat luonnosta, ja mieluiten tulisi välttää kemiallisesti valmistetut tuotteet, Helena kertoo. Sisällysluettelo tulisi lukea tarkasti.
”Voi tuntua että parhaat ja luonnollisemmat ravintolisäkkeet ovat kalliimpia, mutta ne ovat menneet läpi saman menettelyn kuin lääkkeet ja ne ovat sertifioidut. ”Niiden raaka-ainiella on parempi laatu” hän kertoo.
Helenan nettisivusta on mahdollista ostaa ravintolisiä, ja hän selittää että ne ovat voimakkaampia ruokakaupoissa myynnissä olevat.





RAVINTO

Helena antaa yleisiä ruokavalioohjeita asiakkailleen ja hän suosittelee puhdasta ruokaa, laittamaan ruokaa itse ja että puolivalmisteiden käyttöä tulisi välttämään mielellään. Keskustelemme lihansyömisestä ja Helena sanoo ” voimme elää hyvin ilman lihaa, mutta en kiellä sitä”. Hänen mielestään ihminen voi kyllä syödä vähemmän lihaa koska kasviproteiinit on yhtä hyviä. Hän kertoo että ES-tech skannaus voi näyttää että vegaaneilla on paras ravinnepitoisuus kehossa.

Helena kertoo omansa ruokavaliostaan ja sanoo että hänellä ei ole mitään dieettiä, vaan käyttää maalaisjärkeä, ja syö muun muuassa hän syö kanamunaa, kalaa ja kanaa. Hän neuvoo syömään paljon vihanneksia, erityisesti tummia vihanneksiä kuten pinaattia, lehtikaalia, rucolaa ja selleriä. Selleri on muuten ”huippuhyvä” vihannes keholle. Muita hyviä ruoka-aineita ovat kvinoa, chia-siemenet ja pavut. Mantelit ja pähkinät ovat myöskin hyviä proteiinilähdeitä. Helena ei usko että täydellinen kielto on hyväksi ”joskus on kyllä lupaa syödä mitä vaan” Hän myöskin suosittelee ihmisiä ostamaan luomukahvia ja luomubanaania.
Keskustelemme myös sokerista ja makeutusaineista. Hän suosittelee kookossokeria, paksua hunajaa (mielellään paikallista) ja steviaa. Makeusainetta kuten aspartaamia ja sakariinia pitäisi välttää.
Hän antaa pienen vinkin että pitäisi aina lukea sisällysluettelo tarkasti, koska tuotteen etupuolella voi lukea että niihin ei ole lisätty sokeria mutta tuote voi kuitenkin sisältää makeusaineita. Jogurtti on elintarvike joka voi sisältää paljon sokeria. Pieni purkki (2 desiä) voi sisältää 10 sokeripalaa ja tuttu välipala riisifrutti sisältää 13 sokeripalaa. Jos tulevaisuudessa haluamme syödä jogurttia ilman sokeria ja makeusainetta, luonnonjogurtti marjojen ja siementen kera on hyvä vaihtoehto, Helena sanoo.



JOOGAHIERONTA

Helena on yksi harvoista Suomessa joka tarjoaa joogahierontaa. Hieronta sisältää syvävenyttelyn ja hän kohtelee koko kehon päästä varpaisiin. Hän käyttää omia käsiään ja jalkojaan ja seisoo joskus asiakkaan selän päällä. Hän kohtaa usein ennakkoluuloja. Ihmiset luulevat että heidän on pakko istua jalat ristissä. Mutta nimi joogahieronta tulee siitä että se on alkuperin Intiasta ja hieronnassa hengittäminen on iso painopiste. ”sinulla ei tarvitse olla mitään aiempaa tietoa” Asiakas tulee sisään huoneeseen ja menee lattialle makaamaan. Joskus mahalla ja joskus selällä. Helena venyttää yhden ruumiinosan kerrallaan ja samaan aikaan hän pyytää asiakasta hengittämään. Lopussa hän hieroo kasvot, venyttää niskan ja antaa päänhieronta. Lopuksi hän peittää asiakkaan kasvot pyyhkeellä ja asiakas saa rentoutua kokonaan.

Hoidon kesto on 75 minuuttia
On myös mahdollista saada puoli sessio joogahieronta, mitä tarkoittaa että Helena hieroo selkää, niskaa ja käsiä mutta jättää jalkoja hieromatta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti