maanantai 28. tammikuuta 2019

Lymfaterapia, imusuonisto ja ionisoitu jalkakypy

Helena Hemming
Diplomoitu ravinto- ja ravitsemusneuvoja ja joogahieroja
Puh. 050 571 1682
S-posti: hemminghelena@hotmail.com
 

Kotisivu: Helenan terveysnurkka


IMUSUONISTO JA LYMFATERAPIA 


Helena on antanut lymfaterapiaa noin vuoden ajan. Tällä hetkellä lymfaterapia on hänen suosituin hoito. Hoito tehdään käyttämällä käsiä ja Body shape-konetta. Kone toimii vacuum-imulla ja koostuu mekaanisesti motoroidusta, pyörivästä järjestelmästä ja infrapunavalosta.

Jos asiakkaalla on erittäin vaikea lipodemia, ensimmäinen hoito voi sattua vähän, mutta muuten lymfaterapia on miellyttävä hoito joka ei satu. Helena kertoo että joskus asiakkaat ovat nukahtaneet hoidon aikana. Hän huomauttaa että syvähengitys on tärkeää ja asiakas voi hyötyä syvähengityksestä kotona imusuoniston aktivointia varten.

Helena on nähnyt että on suuri tarve saada lymfaterapia.
Imusuonisto on kehon puhdistuslaitos. Se lähettää imunestettä eri rauhasiin ja ”imunesteasemiin” jotka löytyvät esimerkiksi nivusista, kainalosta, suolistosta ja kaulasta. Puhdistettu imuneste kulkee kauempana kehoon ja likaista imunestettä kulkee ulos virtsan tai hikoilun kautta. Helena huomauttaa, että imusuonisto on yksi tärkeimmistä järjestelmistä kehossa ja sanoo myös että se usein unohdetaan. "Emme puhu siitä". Imusuoniston auttaa muun muassa torjumaan infektioita kehossa.




KUKA HYÖTYY LYMFATERAPIASTIA?

Hoito sopii erinomaisesti ihmisille joilla on lipodemia. Se on rasvakudoksen ja imusuoniston häiriö joka on geneettinen tai synnynnäinen ja näkyy hormonaalisisten muutosten aikana (esim. puberteetti, raskaus ja vaihdevuodet).

Lipodemia tarkoittaa että imusuonet ovat pitempiä, ohuempia ja kierompia ja imusolmukkeiden läpäistykyky on hitaampaa ja imuneste muuttuu rasvaksi. Kun tämä tapahtuu joka päivä, syntyy kupliva, paksu ja hellä iho.

Jos ihminen kärsii lipodemiasta on yleistä että keho on epäsuhtainen, ylävartalo voi olla normaali mutta alavartalo on isompi tai päinvastoin. Ihmisillä joilla on lipodemia kokevat usein että jalat tuntuvat raskailta ja paisuneilta illalla pitkän päivän jälkeen. Lipodemian tyypillinen tuntomerkki on että kädet ja jalat ovat kapeita kuin taas esimerkiksi sääret ja käsivarret ovat paksuja.


Ei ole mahdollista laihtua tai treenata lipodemia pois. On kuitenkin tärkeää tarkistaa ravintonsa. Helena kuvailee gluteenia kuin liima ja suosittelee ihmisiä jotka kärsivät lipodemiasta välttämään gluteenia. On myös hyvä välttää sokeria. Hän ei missään nimessä kiellä sokeria ja gluteenia, mutta kannustaa asiakkaita käyttämään maalaisjärkeä.
Lipodemiasta on puhuttu vähän, mitä tarkoittaa sitä, että monet jotka kärsivät tästä taudista, eivät ole tietoisia siitä. Lääkärit ovat vasta taannoin alkaneet diagnosoimaan lipodemiaa, ennen tätä he ovat useimmiten vain määränneet potilaalle liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota.
Lipodemia esiintyy eri asteilla ja voi tarkoittaa että ihmisellä on sekä lihasten ja niveltenkipua koko kehossa. Lipodemia on kuin jatkuva tulehdus kehossa koko ajan. Helena kertoo että ihmiset, jotka kärsivät fibromyalgiasta ja nivelrikosta voivat saada helpotusta lymfaterapiasta.


”Jännittävin asia tässä hoidossa on että näet tulokset heti”, hän kertoo. Hoito aktivoi heti imusuonia ja joskus asiakas on pakko mennä käymään WC:ssä kesken hoitoa. Imuneste virtaa kaikkien kehon rauhasten kautta ja puhdistaa ne, sen jälkeen huono imuneste lähetetään ulos virtsan tai hikoillun kautta. Hoidon aikana ja sen jälkeen on tärkeää juoda paljon vettä. Helena näkee tätä hoitoa eräänlaisena detoxina. Hän selittää myös että jälkeenpäin virtsa voi alkaa haisemaan ja voi myös saada päänsärkyä koska myrkyt lähtevät kehosta. Hän sanoo myös, että hän ei voi hoitaa koko kehon samaan aikaan koska on liian paljon myrkkyjä kehossa.
Lymfaterapia hoitaa selluliittia, kaksoisleukaa ja löysää ihoa tehokkaasti, Helena kertoo

IONISOITU JALKAKYPY
Helena kuvailee sitä ”detox-kylpynä”. Asiakas istuu alas ja laittaa jalat veteen. Vettä sisältää karkeasuolaa. Hän laittaa adapteri veteen ja asiakkaan ranteisiin rannekoruja jotka johtavat heikkoa virtaa kehoon. Tämä mahdollistaa sen että epäpuhtaukset lähetetään imusolmukkeisiin ja sen jälkeen ulos veteen jalkojen huokosten kautta. Hän kertoo että meillä on 2000 pieniä huokosia jalkojen alla.
Ensiksi vesi on puhdasta mutta kylvyn jälkeen vedessä voi olla eri värejä, kaikkia vihreästä ruskeaksi. Helena kertoo että veden pitäisi aina värjääntyä, jos vesi on väritön se on huono merkki ”siinä tapauksessa voi olla kyse tukoksesta” Lopussa voi myös nähdä että raskasmetallit tulevat ulos kehosta, ne näyttävät melkein pieniltä kiviltä ja niillä on metallinen tuoksu.
Hoito ei satu ja asiakas voi istua rentoutumaan sen aikana ja esimerkiksi lukea lehteä. Jalkakylpy itse kestää noin 30 minuuttia ja sen jälkeen Helena pehmentää jalat, kaiken kaikkiaan hoito kestää 45 minuuttia.


HAMMASVALKAISU
Aiemmin mainittujen hoitojen ja palvelujen lisäksi Helena tarjoaa myös hampaisen valkaisua. Hän kuvailee hampaiden valkaisua kuin hieman lievemmäksi hoidoksi, jossa hän käyttää lievempää versiota vetyperoksidista, joka ei vahingoita hampaiden kiillettä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti