torstai 19. syyskuuta 2019

Den traditionella kinesiska läkekonsten



Enligt det kinesiska sättet att se på medicin är människan en helhet, friskvård betonas istället för sjukvård. Här i väst ser vi en symtom men det österländska får diagnoser betydelse i samverkan med varandra. Målet är att få, ge och behålla energi, (Qi). Allt hör ihop, maten vi äter, stress, hållning, hudfärg, tungans färg osv. Fast det finns så många bevis att det fungerar (och har gjort det i tusentals år!) så har vi svårt att förstå och ta till oss betydelsen av den gamla kunskapen. WHO ser mycket positivt på den kinesiska medicin och har b la gjort en lista på 400 sjukdomar som du gärna kan använda akupunktur för. Se på örat här bredvid, det representerar kroppen "up-och-ner". Genom att tynga på de rätta punkterna påverkas respektive organ.

NaturMedi http://www.naturmedi.fi/ och Silja Kuitu kan ge akupunktur och med koppar och magneter når hon kroppens organ. Till sin hjälp har hon även eteriska oljor. Hon är verkligen kunnig!

Dessutom gör hon med hela sitt hjärta allt vad hon åtar sig, det märks! Kunderna hittar till henne då hon varit verksam i många åt och de känner henne. Dessutom har hon kurser i Flex Qi Relax, och mat och immunitet och....Nya kommer nu. Hon håller kurser och behandlingar på finska, spanska och engelska. Även för företag. Dessutom håller hon t ex för unga fängelsekunder förebyggande droganvändning. Och föreläsningar och TYKY-dagar. Att hon hinner!

Jag fick magneter i öronen och på min sjuka rygg och förstås akupunktur. Tror nog det var mycket som skulle ut för det kändes flera dagar! Och nu är ryggen så mycket bättre! Dessutom har jag inflammation i kroppen enligt henne och det stämmer, är kroniskt sjuk i lederna. 

Det finns olika typer av vård som du kan söka till, men rekommenderar att du tar kontakt med henne själv så hittar ni tillsammans det som passa dig!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti