maanantai 18. helmikuuta 2019

Tunnevyöhyketerapia


Leila Kärkinen antaa tunnevyöhyketerapiaa Wasa Wellnessissä. 


Elämänkaari - Leila Kärkinen
Toimintaterapeutti, MVTPVT Tunnevyöhyketerapeutti

Puh: 050 3003 222
S-posti:leila@elamankaari.com
Lisätietoja: www.elamankaari.fi

Tunnevyöhyketerapian on kehittänyt Antti Pietiäinen. Pietiäinen opiskeli reflexologista vyöhyketerapiaa alkuaikoinaan. Hän koki, että hoitomuoto oli hyvä ja toimiva. Häntä kuitenkin mietitytti ihmisen tunteet, missä ne ovat, miksi niistä ei oikein missään puhuta ja käsitellä. Hän alkoikin tutkimaan ja kehittämään uutta hoitomuotoa – psykologiasta vyöhyketerapiaa. Sittemmin nimi on vaihdettu tunnevyöhyketerapiaksi. Kairon instituutti järjestää tunnevyöhyketerapian koulutusta Helsingissä ja Oulussa

TVT Idea on, että käymme 18 vuoden sykleissä omaa elämäämme ja sen tapahtumia läpi. Matkan varrella olleita tapahtumia työstämme jaksoittain ja käsittelemättömät asiat tulevat oikeassa elämänkaari-iässä käsittelyyn. 

Sama teema ja sama tilanne voi toistua ja keho voi reagoida ja alamme miettimään ”miksi nyt reagoin näin, miksi näin käy? Miksi ajattelen näin tässä tilanteessa. Miksi tämä tilanne tuntuu minusta pahalta”.

Ihmiset ovat psykofyysisiä. Reagoimme kehollamme elämän tapahtumiin/kriiseihin. Tapahtumat jäävät kehon muistiin ja siitä seuraa tukos ja sairastuminen. Oireena voi olla esim. pääkipu, sydänongelmat, hengittämisvaikeudet, kuukautiset voi naisilta jäädä pois, hormonaalisia vaikeuksia ja vaihdevuosiongelmia vaikka iän puolesta niiden aika ei vielä olisikaan.

Hoito koostu sekä keskustelusta että kehon hellävaraisesta käsittelystä, joka avaa kehon energiaradat. Terapiassa käydään asiakkaan elämää läpi ja kehollisesti hoidetaan tukoksia käsittelemällä vyöhykepisteistä joita löytyy kehosta, jokaisesta raajasta. Usein hoidon aikana asiakas tiedostaa jonkin tärkeän asian elämässään, kenties asian, joka on aiheuttanut haasteita. Sairastumisen tai käyttäytymisen syyn oivaltaminen on tervehdyttävää ja parantavaa.

Voimme tässä hoidossa katsoa muuallekin kun omaan elämään. Perimällä on suuri merkitys, niin kuin tiedämme monesta eri yhteydestä.

Leila kertoo: ”En ole se joka parantaa, vaan asiakas itse parantaa itse itsensä oivaltamalla. Autan asiakasta yhdistelemään asioita, teemoja, tunteita, antitunteita. Kehollisesti avaan lukkoja. Tunne vapautuu.”

Asiakas itse valitsee mitä hoitoja hän haluaa ja aina mietitään yhdessä, onko TVT oikea hoitomuoto hänelle. Vaihtoehtoinen, luontaislääketieteen hoitomuoto on länsimaisen lääketieteen tukihoito. Koskaan hoidossa ei määrätä lääkityksiä, tai niiden pois jättämistä. Se on aina lääkärin tehtävä.

Leila haluaa toivottaa jokaisen tervetulleeksi hoitoon, mutta on kuitenkin joitakin hoitoindikaatioita jolloin hoitoa ei voi suorittaa ollenkaan, tai hoidolla ei voida saavuttaa toivottua tulosta.

*Masennuslääkkeet

* Tuleva äiti kolmena ensimmäisenä raskauskuukautena

*Ihminen jolla on keinonivel tai sydämentahdistin

* Ihminen jolla on diabeteslääkitys

*Huumeiden/tms värinkäyttäjät

*Psyykkinen sairaus


TVT on lempeä hoitomuotoyhdistelmä keskustelua ja kehollista hoitoa.  Leilalle voi varata aikoja ajanvarausjärjestelmän kautta www.elamankaari.fi. Tavattavissa vain perjantaisin Wasa Wellnessissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti