keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Naturterapi med Mirja Klemets del 1


Mirja Klemets
Tfn. 0400 588 564
E-post: natur.seaside@gmail.com   



Naturterapi

Mirja Klemets erbjuder aroma-, shiatsu- och zonterapibehandlingar
Blomsterterapi, aurikuloterapi och Psycho Zone-behandling vid Wasa Wellness på onsdagar. Enligt överenskommelse tar hon även emot kunder i sitt hem i Maxmo.


Mirja började sina studier vid AK Luontaisterapiaopisto (YU Naturterapi-insitutet) 2016 och är på slutrakan av sida studier, det enda hon har kvar är en skriftlig sluttent (ungefär som en pro gradu avhandling). Alla praktiska prov är avklarade. Naturterapin bygger på den kinesiska vårdfilosofin att ”allting inverkar på allting”. Detta har  hon blivit mer övertygad om under sina studier. De behandlingar hon utför kan ses som ett sätt att förebygga olika typer av sjukdomar. Det handlar om att lyssna på kroppen. Mirja påpekar att hon inte utför några underverk, utan det handlar om att se till kundens behov. Hon ser sina behandlingar som en hjälp för kunder att t.ex. lindra stress. ”Vi är mycket stressade här i Finland, även om det inte finns några livshotande faror som t.ex. naturkatastrofer” säger hon.

Mirja är pensionär, vilket är orsaken till att hon endast utför behandlingar en gång i veckan på Wasa Wellness. Hon berättar att hon känner en passion för naturterapin och att hon vill hjälpa människor att må bättre. När en kund kommer till henne börjar de med en intervju och Mirja tar reda på i vilket skede av livet kunden är och vilken typ av behandling som kunde vara bäst för kunden. T.ex. använder hon eteriska oljor under aromaterapin. Denna terapi är bra för människor som upplever att de har en svullnad i kroppen och hjälper dem att bli av med överflödig vätska i kroppen.



Aromaterapi

I aromaterapin använder sig Mirja av olika eteriska oljor. Dessa oljor anses vara antiseptiska och kan vara effektiva mot t.ex. svamp och bakterier. Oljans doft påverkar även människans minne och hormonsystemet i hjärnan. Mirja kombinerar ofta aromaterapin med lymfamassage. Aromamassagen är mjuk och hjälper kroppen att slappna av. Både sinnet och kroppen kan påverkas positivt. Under behandlingen masserar Mirja från ryggen och uppåt och avslutar med ansiktsmassage. Det finns även en möjlighet att få delbehandling. De eteriska oljor som används under massagen väljs enligt kundens behov.


En avslappnande aromaterapi tar 1-1,5 timmar. 



Blomsterterapi

Mirja arbetar enligt Dr Edward Bachs metod. Bach ansåg att man skulle behandla hela människan och inte bara en sjukdom. Bach upptäckte 38 olika blomessenser att använda i behandling av olika känslomässiga tillstånd.
Dessa blomessenser påverkar känslor och sinnesstämningar och hjälper människan att finna harmoni. Blomessenserna är helt ofarliga och det finns ingen risk för överdosering.
Mirja utreder kundens symptom, sinnesstämning och behov och utgående ifrån det väljer de vilken essensblandning som lämpar sig bäst för kunden.



Kunden får med sig en essensblandning hem, den innehåller 2-7 olika essenser. Blandningen räcker i 4-6 veckor och kunden tar fyra droppar 2-4 gånger per dag. Blandningen kan man använda sig av i förebyggande syfte eller när man upplever en jobbig tidpunkt i livet. Blomsterreapin kan hjälpa människor som känner av trötthet och illamående men saknar medicinsk diagnos. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti