torstai 19. lokakuuta 2017

Ihmeellinen hedelmällisyys ja sen tukeminen luonnonmukaisesti
Sukukypsän aikuisen luonnollinen tila on olla hedelmällinen. Lapsettomuus on yhä yleistyvämpi vaiva, johon hoidoksi usein tarjotaan lääketieteellistä hormoni- ja hedelmöityshoitoja.

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen (PKL) mukaan lapsettomuus on oire länsimaisesta elämäntavasta, kehon ja mielen kroonisesta epätasapainosta.
Kokonaisvaltainen lääketiede tarjoaa lääkkeetöntä tukihoitoa, jonka tulisi olla ensisijainen lapsen antaessa odottaa itseään ja vasta sitten puuttua hormonitoimintaan lääkkeellisesti, Hippokrateen periaatetta käyttäen, että aina on käytettävä ensisijaisesti vähiten vahinkoa tekeviä toimenpiteitä sairauden hoidossa.

Kokonaisvaltainen lääketiede ei poissulje lääkärin tutkimuksia ja mahdollista hoitoa.
PKL suuntaa tämä häiriön tasapainottamiseen, optimaalisen terveydentilan sekä jopa onnellisuuden saavuttamiseen jonka sivutuotteena on ihmeellisen, mutta täysin luonnollisen hedelmällisyyden virittäytyminen optimaalisesti. Kokonaisvaltaisen näkökulman mukaan ei tähdätä vain raskauden alkamiseen vaan kokonaisterveydentilan kohoamiseen niin, että raskaus sujuu onnellisesti ja terveesti.
Joskus lapsettomuuden syyt ovat tutkittavissa ja syyt voivat olla endometrioosin tai esim. kilpirauhasen häiriöiden aiheuttamia. Usein syyt ovat lääketieteelle tuntemattomia, mutta Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ja luontaislääketieteen avulla voidaan tukea tervettä raskautta kummassakin tilanteessa. Kilpirauhasen tai endometrioosin aiheuttamia oireita voidaan myös helpottaa monin luontaisin keinoin tukihoitona lääkkeelliselle hoidolle.

Biokronologian tasapainottaminen on oleellinen osa hormonitoiminnan tasapainotusta. Lääketieteen Nobelin palkinnon (2.10.2017) sai biologisen kellon tutkijat Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash ja Michael W. Young. Heidän tutkimuksensa vahvistavat tutkimuksellisesti sen, mitä kiinalainen lääketiede on pitänyt kehon rytmejä terveyden kannalta merkittävänä koko historiansa ajan. Noin 200 eaa. koottu Neijing Suwen kuvailee rytmejä useissa eri kappaleissaan. Siinä esimerkiksi vuodenajat ja vuorokauden kierto nähtiin määrittävän koko kehon toiminnan ja näiden rytmien noudattaminen loi perustan monille ravintoon, lepoon ja liikkeeseen perustuviin ohjeistuksiin.
Hypotalamus on koko kehon rytmien säätäjä ja vastaa myös eri hormonien tasapainoisesta vapautumisesta. Kun kehon rytmit ovat epätasapainossa, eivät hormonitkaan voi vapatua luonnollisessa rytmissä mikä vaikuttaa uniin ja esim. kuukautiskiertoon. Perinteinen Kiinalainen Lääketiede voi auttaa kehoa löytämään jälleen luonnolliset rytminsä mikä heijastuu monissa elintoiminnoissa, hormonitoiminnassa ja vireystilassa.

Akupunktion käytöstä lapsettomuuteen on laajaa näyttöä. Esim. Israelissa akupunktion maksaa yhteiskunta lapsettomille pariskunnille tuloksiin perustuvan näytön perusteella. Myös hedelmättömyyshoidoissa olevat naiset kärsivät vähemmän ikävistä sivuvaikutuksista ja onnistumisprosentti on korkeampi kuin niillä jotka saavat vain lääkkeellistä hoitoa. Miesten sekä naisten hedelmällisyyttä voidaan tukea tehokkaasti Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen avulla. Se myös edesauttaa tervettä raskautta synnytykseen saakka ja sen jälkeiseen toipumiseen.


 Perinteinen Kiinalainen Lääketiede hoitaa potilasta yksilöllisesti, ottaen huomioon ulkoiset, elämäntapaan ja elinympäristöön liittyvät syyt, perinnölliset sekä sisäiset syyt kuten henkisen stressin aiheuttamat häiriöt ja pyrkii yhdessä elämäntapaohjeiden kanssa tasapainottamaan kokonaisvaltaisesti. Usein lapsettomuudesta kärsivän pariskunnan, varsinkin naisen psyykettä on tasapainotettava ennen kuin voi toivoakaan raskautta.

Yksi suuri syy lapsettomuuteen on yhä lisääntyvät kilpirauhasen ongelmat. Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa miehillä testosteronipitoisuuden laskua ja naisilla ennenaikaista munasarjojen vanhenemista ja pitkiä ja epäsäännöllisiä kuukautiskiertoja. Kilpirauhanen taas reagoi pitkäkestoiseen stressiin ja suoliston huonoon kuntoon. Suolisto on keidas monien hormonitekijöiden syntetisoimiseen ja esim. tärkeän mielialaa tukevan serotoniinin tuotantoon. Joten aina lapsettomuuden hoidossa on hoidettava suoliston kuntoa. Myöskin siitä syystä, että syntyvä lapsi saa äitinsä terveestä bakteerikannasta alun terveelle immuniteetille.


Huono ravitsemus ja ruoansulatuksen häiriöt tuovat tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden puutostiloja, jotka vaikuttavat hedelmällisyyteen. Esimerkiksi vääränlaiset käsitellyt ja kuumennetut rasvat vaikuttavat haitallisesti hormonitoimintaan ja lisäävät ei toivottuja prostaglandiineja.

Länsimainen elämäntapa vääristää kehon pH tasapainoa ja happamoituvan kehon kyky tuottaa tärkeitä entsyymeitä on rajoittunut. Tällöin myös kehon nesteet ovat happamampia, esim. siemenneste ja emättimen limakalvo, jolloin hedelmöittyminen on epätodennäköisempää. Tästä syystä oikeanlainen ravitsemuksellinen elämäntapamuutos, kahvin ja lääkkeiden vähentäminen sekä alkoholin ja muiden päihteiden poistaminen on välttämätöntä. Kehon kevyt puhdistus ennen suunniteltua raskautta voi jo tuoda hyviä tuloksia.

Kannabiksen käyttö alentaa testosteronin tuotantoa ja kannabista polttavien miesten siittiöiden määrä on alhaisempi ja niiden liikkuvuus vähäisempi.

Yksi arvioitu syy lapsettomuuteen ovat radikaalisti lisääntyvät sähkölaitteiden, kännyköiden ja tietokoneitten keholle epäterveet, positiiviset ionisäteet. Elämäntapamme on muuttunut älypuhelinkaudella ja usein varsinkin miehet pitävät sukukalleuksiensa lähellä kännykkää. Työ ja vapaa-aika kuluu usein kännyköiden ja tietokoneitten ympäröimänä. Positiiviset ionisäteet ovat terveydelle haitallisia. Negatiiviset ionisäteet tukevat kehon terveyttä, kuten esimerkiksi auringon, meren ja metsän sähköiset ionisäteet. 

Pitkään lasta toivovan pariskunnan keskinäinen yhteys, läheisyyden ja seksuaalisuuden uudelleen virittäminen on lapsenteon agendan tärkeimmässä osassa. Pariskunnan on tarkoitus olla onnellisia lapsen tultuakin ja heidän onnensa on tulevan lapsen henkinen ponnistuslauta, joten pelkkä hedelmättömyyshoitojen käyttö ei auta tähän elintärkeään asiaan.


Vyöhyketerapia ja stressihallintataidot ovat osoittautuneet hyviksi tukimuodoiksi lasta toivoville kuten myös synnytykseen valmentautumiseen mahdollisimman lääkkeettömästi ja sujuvasti. Omalla vastaanotolla olen saanut seurata 8:n vauvan maailmaan tulemista, joiden vanhemmat ovat toivoneet mielestään liian kauan perheenlisäystä. Kokonaisvaltaisen lääketiede ei voi tietenkään taata raskaaksi tulemista kuten ei koululääketiedekään, mutta näiden iloisten yllätysten saattelemana uskallan lämpimästi suositella kokonaisvaltaisen lääketieteen harkitsemista osaksi hedelmällisyyden hoitoa.


Hedelmällisyyden virittäminen luonnollisesti - luento
16.11.2017 klo 18-19:45
Perinteinen Kiinalainen Lääketiede, luontaislääketiede ja vyöhyketerapia toimivat hyvin hormoniorkesterin virittämisen ja luonnonmukaisen hedelmällisyyden aktivoinnissa. Luennoitsijana Silja Kuitu, Dr. of Naturopathy, USA Naturopaatti, Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen terapeutti, Vyöhyketerapeutti
Luennon hinta 25 € / hlö (puoliso 20 €). Ilmoittautumiset Ekosoppiin ekosoppi@gmail.com tai 044-3215247


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti