torstai 14. syyskuuta 2017

NAUTI PIRTESTÄ SYKSYSTÄ JA VAHVISTA IMMUNITEETTIÄSI

Voit tehdä paljon oman ja perheesi vastuskyvyn hyväksi jo hyvissä ajoin ennen influenssa-aaltojen rantautumista. Luonnonmukainen tukihoito ja immuniteetin vahvistaminen eivät korvaa lääkärin tutkimuksia, lääkitystä tai hoitoa tarpeen tullen. Mutta voi auttaa sinua parantumaan nopeammin syksyn infektioista ja jopa välttämään ne. Antibiootit voivat hätätapauksessa pelastaa elämän, mutta yhä yleistyvämpi länsimaiden vitsaus ovat antibioottien liikakäytöstä johtuvat resistentit bakteerikannat joihin eivät antibiootitkaan enää pure.

Luonnonmukainen tukihoito tähtää kehon terveydentilan ja sen oman viisaan immuniteettijärjestelmän vahvistamiseen. Antibioottien tarkoitus on tappaa patogeeni, aiheuttaen samalla immuniteetin laskua.

Perinteinen Kiinalainen Lääketiede yhdistettynä luontaislääketieteeseen antaa tehokkaita välineitä luontaisen vastustuskyvyn kohottamiseen.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan syksy on Paksunsuolen ja Keuhkon aikaa. Ensimmäinen asia mitä voit tehdä keuhkosi vahvistamiseksi on huolehtia paksunsuolen terveestä bakteerikannasta käyttämällä maitohappobakteereja, hapatettuja ruokia ja välttämällä valkoista viljaa ja sokeria. Hoida ummetusta runsaalla vedenjuonnilla ja käyttäen nesteessä paisutettuja  geelityviä kuituja kuten psylliumia ja chiasiemeniä. Stimuloi sappea happamilla mauilla kuten sitruunalla tai molcosanilla ennen ateriaa, jotta paksunsuoleen ei kerry pilkkoutumatonta rasvaa, joka alkaa käydä ja aiheuttaa paksun suolen tulehdusta. Keuhkoa ei voi hoitaa ilman ruoansulatuksen hoitamista. Jos sinulla on pitkäkestoisia ruoansulatusvaivoja tai suolistosairaus, hae tukea osaavalta terapeutilta tai funktionaalisen lääketieteen ammattilaiselta (RuoanSulatuskurssi 1.10.2017 Wasa Wellness, kysy peruutuspaikkoja).

Vahvista keuhkoasi päivittäisellä ulkoliikunnalla ja tuuleta sisätilat hyvin. Suojaa kuitenkin itsesi kosteudelta ja tuulelta ja käytä ulkovaatteiden alla puuvillaa ja villaa.

Ripauta ruokiin pikkuriikkisen chiliä ja mustapippuria keuhkoa stimuloidaksesi.
Kylmän kostean sään yllättäessä, lisää ruokiin kurkumaa ja inkivääriä, esimerkiksi vihannespatoihin ja kanawokkiin. Tulehdusta alentavan drinkin voi tehdä mantelimaidosta, hunajasta ja kurkumasta sekä ripauttaa pikkuisen mustapippuria kyytiin. Sään kääntyessä kylmempään, käytä pääasiassa lämpöisiä ruokia ja juomia ja kokkaile herkullisia keittoja.  Jätä kylmät smoothiet ja salaatit lisukkeiksi ja juo inkivääriteetä tuodaksesi lämpöä sisäelimiin.

Valkoinen vilja, sokeri ja maitotuotteet muodostavat limaa ja altistavat suoliston bakteerikannan vääristymiselle, joten korvaa nämä syksyn ruokavaliosta vaikka speltillä ja hunajalla sekä kauramaitotuotteilla. Hapanmaitotuotteita voit käyttää pieniä määriä marjojen kanssa, mutta flunssan iskiessä kaikki maitotuotteet on hyvä unohtaa.

Herätä kehosi aamulla tyrnimehudrinkillä saadaksesi heti aamusta c-vitamiinipaukut ja juo kahvia vain pikkuriikkisen, luomuna tietysti. Jätä minimiin alkoholin, kahvin ja virvoitusjuomien käyttö koska ne happamoittavat kehoasi. Keho pystyy tasapainottamaan aikansa hapanta pH:ta ryöstäen kalsiumia kudoksistasi, mutta ei pysty tekemään sitä pitkäkestoisen pH epätasapainon vallitessa ja tällöin veressäsi viihtyvät bakteerit, hiiva ja syöpäsolut. Juo paljon puhdasta vettä suosien lämpimiä yrttiteejuomia kylmemmillä säillä. Käytä paljon tummanvihreitä vihanneksia ja yrttejä sekä viherjauheita puhdistaaksesi verta ja näin ennaltaehkäistäksesi tulehduksia.

Suosi oreganoa, timjamia ja valkosipulia ruoassasi. Nämä estävät haitallisten mikrobien kasvua ja stimuloivat immuunijärjestelmää.


Löydä rytmisi 
Riittävä hyvälaatuinen uni on tärkeää immuunipuolustukselle koska juuri yön aikana kudokset uudistuvat voimakkaammin ja keholla on aikaa puhdistaa itseään. Jos sinulla on uniongelmia, etsi luonnonmukaista apua ensin. Eliminoi sininen valo kahdeksan jälkeen illalla ja jätä iltakahvit väliin, liiku kevyesti alkuillasta ja harjoittele rentoutus ja hengitystekniikkaa ja nappaa magnesiumia iltapalan yhteydessä. Kamomillatee ja lämmin jalkakylpy johdattelevat uudistavaan uneen. Hyppää pimeän tullen petiin jo puolituntia aiemmin kuin yleensä.


Stressi ja tunnestressi 
Liian voimakkaat ja tai pitkäkestoiset tunnetilat vahingoittavat sisäelinten energiaa, esimerkiksi syvä suru tai pitkäkestoinen surumielisyys heikentävät keuhkoa ja altistaa näin keuhkon tulehduksille ja sairauksille. Kiinalainen lääketiede ja akupunktio tai akupainanta auttavat vapauttamaan sisäelinten tukahtunutta energiaa ja myös kehoon pakattua tunnestressiä ja voi tukea tavoitteessasi elää onnellisempaa elämää.

Lisää tietoa ja taitoa immuniteettisi vahvistamiseen ja onnelliseen syksyyn saat Immuniteettikurssilta 29.10
Opit myös antamaan luonnonmukaista tukihoitoa tulehduksille ja flunssille ja voi oppia katkaisemaan tulehdusten kierteen. Saat tietoa miten voit auttaa kehoa toipumaan kun yskä, korva-, poskiontelo-, keuhkoputkentulehdus, nuha, kuume, virtsatietulehdus iskee? Opit tekemään yksinkertaista akupainantaa ja voit ostaa mukaasi oman eteeristen öljyjen flunssaöljyn.
Wasa Wellnessissä. Paikat täyttyvät nopeasti pienen salitilan vuoksi, varaa omasi nopeasti.
http://www.naturmedi.fi/immuniteettikurssi-29-10-2017-klo-16-20/Dr. of Naturpathy (USA)
Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen terapeutti
Vyöhyketerapeutti ja Ireca-itsehoitometodin opettaja 
silja.kuitu@naturmedi.fi, p. 0440880786


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti