perjantai 26. elokuuta 2016

Ihana ja innostava syksy lähtee suoliston ja koko ruoansulatuksen hoidosta. Ruoansulatuskurssi 18.09.16 Wasa Wellnessissä


Onnellinen vatsa auttaa sinua voimaan hyvin monella tavoin!

Kaikki luonnonmukainen ja kokonaisvaltainen terveydenhoito lähtee ruoansulatuksen hoidosta, mutta ei pelkästään suoliston hoidosta. Perinteinen Kiinalainen Lääketiede (PKL)kuvaa hämmästyttävän tarkasti miten Paksusuoli, Ohutsuoli, Maksa, Vatsalaukku, Haima ja Perna huolehtivat koko ruoansulatusprosessista. Nämä elimet myös ottavat osaa ihmisen tunteiden sulattamiseen ja PKL kertoo, miten sisäelimet voivat suistua tasapainostaan myös henkisen stressin ja liian vahvojen ja pitkäkestoisten negatiivisten tunteiden vallitessa.
Jos haluat auttaa ruoansulatusta toimimaan optimaalisella tavalla, huomioit myös ruokavaliossasi vuoden aikojen vaihtelun. Nyt syksyllä on paras aika kiinnittää huomioita paksunsuolen hoitoon, jo siksikin, että Paksusuoli ja Keuhko ovat kiinalaisittain niin tärkeä aisapari, että syksyn flunssien ja epidemioiden ja tulehduskierteiden ennaltaehkäisyn tärkeä pilari on suoliston hoito.

Vatsan kipuilu, närästys, happamat röyhtäisyt, turvotus, ilmavaivat ja ummetus ovat suoliston yleisimpiä häiriötä  joita harvoin hoidetaan ennen kuin tilanne on päässyt käsistä ja kokonaisvaltainen terveydentila   ja elämänlaatu on merkittävästi huonontunut.

Tällöin näiden oireiden hoito on paljon pidempikestoista ja haastavampaa. Hoitamattomat ruoansulatusvaivat voivat aiheuttaa koko joukon muita  krooniset nivelvaivat, allergiat, atopia, immuniteetin heikkeneminen ja jopa neurologiset sairaudet, vitamiinien puutostilat, väsymys ja hormonaaliset oireet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta.
Suoliston vaikutus ulottuu myös aivoihin ja sen huono kunto liitetään jopa Alzhaimeriin.

Tässä muutama vinkki syksyyn:
-         Jätä kiireessä ruoan ahmiminen ja sen sijaan sytytä kynttilä ja hengitä hitaasti 3 kolme kertaa sisään ja ulos ennen kuin edes aloitat syömisen
-         Pidä ruokarytmit suorastaan pyhänä asiana, sappi kiittää ja sulatat rasvatkin paremmin. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja ehkä vielä pieni iltapala. Parempi pieniä hyvin sulavia aterioita kuin valtava suuri ateria kerran päivässä, sitä elimistösi ei kestä eikä sulata pitkän päälle.
-         Käytä kylmillä ilmoilla pääasiassa vain lämmintä, runsaasti vihannespitoista ruokaa. Ripauta chiliä tai mustapippuria hiukan stimuloimaan Paksusuoli/Keuhkoa.
-         Älä syö pelkästään kylmiä ruokia ja salaatteja, sisäelinten lämpötila laskee ja varsinkin stressaantuneet vatsahermot saavat koko suoliston kramppaamaan.
-         Juo kostealla ja kylmällä säällä tuoreesta inkivääristä keitettyä keitosta, se tuo tarvittavaa lämpöä sisäelimiin.
-         Huolehdi ruokamassan pH tasapainosta joten lisää alkalinisoivaa sitruunaa ja viherjauheita ja yrttejä ruokaasi ja suosi tummanvihreitä vihanneksia. Vähennä lihan käyttöä ja sano jäähyväiset valkoiselle viljalle ja sokerille. Paljon herkullisempaa on hunaja ja speltti.
Jätä ns. Tulta tuovien ja pH tasapainoa vääristävän kahvin ja alkoholin läträys pois ja siirry kohtuuteen.
-         Kun vatsasi oireilee, käytä gluteenitonta ruokavaliota, vaikkei sinulla olisikaan keliakiaa. Gluteiiniyliherkkyys on monen ruoansulatusoireen taustalla ja saattaa heijastaa muita ruoansulatuksen ongelmia.
-         Napsi maitohappobakteereita säännölisesti ja käytä kuureittain ruoansulatusentsyymejä jos mikään ei tunnu sulavan.
-         Ärsyyntynyt suolisto ja paksusuoli tarvitsee helliviä geeliytyviä kuituja esimerkiksi hyvin paisuttettujen chia siementen, psylliumkuidun ja siivilöidyn pellavansiemenkeitoksen muodossa.

RuoanSulatuskurssi

Su 18.09. klo 17-30
Kaikki mitä tarvitset parantaaksesi ruoansulatusta ja suolistosi kuntoa.

Tiestitkö että suolisto on perusta terveydellesi: hormonitoiminnallesi, immuniteetillesi ja vitamiinien syntetisoinnille?
Perinteinen Kiinalainen Lääketiede, luontais- ja funktionaalinen lääketiede yhdessä antavat kietovia vastauksia ruoansulatusongelmiin ja auttavat Sinua luomaan uudenlaista terveyttä ja hyvinvointia.

Kurssin hinta 45 e, sis. pientä vatsaa hellivää purtavaa ja juotavaa.
Ilmottautuminen 12.9 mennessä: Silja Kuitu p. 0440880786, silja.kuitu@naturmedi.fi

Ota mukaan muistiinpanovälineet ja mukavat vaatteet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti