keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Naturterapi med Mirja Klemets del 2



Mirja Klemets
Tfn. 0400 588 564



Mirja Klemets erbjuder aroma-, shiatsu- och zonterapibehandlingar
Blomsterterapi, aurikuloterapi och Psycho Zone-behandling vid Wasa Wellness på onsdagar. Enligt överenskommelse tar hon även emot kunder i sitt hem i Maxmo.


Shiatsu

Shiatsu är som en akupunktur utan nålar. Terapin härstammar från Japan och har rötter i den traditionella kinesiska läkekonsten. Shiatsun kom från Kina till Japan och har därefter utvecklats till en kroppsterapi som spridits över hela världen. Denna behandling kom till Finland under 1980-talet.

Under behandlingen arbetar man med människan som helhet och ser till hennes självläkande förmåga. Behandlingen försöker behandla orsak istället för symptom.

Shiatsu är bra för behandling av följande:

      
-      Stress, sömnlöshet

-          Spänningar i nacke o. Axlar

-          Matsmältningsbesvär (t.ex. förstoppning, halsbränna, IBS)

-          Menstruationsbesvär och obalanserad menstruationscykel

-          Balansera sinnesstämningar och hela negativa känslor



Shiatsu aktiverar kroppens energi och används i helande, förebyggande syfte.

Kroppens energier stimuleras genom att Mirja trycker och masserar kroppens energibanor (meridianer) och specifika punkter. Kunden ligger oftast på en mjuk madrass på golvet, men behandlingen kan även utföras då kunden sitter upp.


En avslappnande shiatsuterapi tar 1,5-2 timmar







Zonterapi/Reflexologi

Detta är en av världens äldsta läkemedelskonster. Smärta är något som kroppen använder som varningssignal, men kroppen har även mycket dold smärta som kan frigöras då man masserar fötterna. Olika zoner/reflexpunkter finns i fötter, händer och på andra ställen i kroppen. I zonterapin trycker man på de olika reflexpunkterna som gör att kroppen reagerar och en självläkningsprocess startar.



Besvär som kan lindras med zonterapi:

*Allergiska besvär

*cirkulationsproblem

* högt blodtryck

* Huvudvärk, migrän

* Klimakteriebesvär

* matsmältningsbesvär

* Oro och stress

* Öron och bihåleinflammation



Behandlingen börjar med att kunden får sitta med fötterna i ett fotbad och samtidigt behandlar Mirja händernas reflexzoner eller masserar nacke/axlar. Därefter får kunden lägga sig ner och  Mirja påbörjar zonterapin. Terapin hjälper kroppen att lösa blockeringar och återställa balansen.


En individuell avslappnande zonterapi tar 1-1,5 timmar




Psycho-Zone

Det går ut på att behandla fötternas energibanor. Detta gör Mirja genom att använda olja och massage. Behandlingen kan lindra stress och ha en lugnande inverkan på kunden.


Psycho-Zone terapi tar 45 min-60 minuter.



Aurikuloterapi

Det är fråga om en akupunkturbehandling av örat i botande och förebyggande syfte. Behandlingen kan användas för att dämpa inflammationer och värk.


Aurikuloterapi används bland annat vid:

-akuta värktillstånd (ryggskott, migrän)

- lindring av infektion (tarminfektion, halsont)

- lindrar klåda

- Hjälp vid allergiska sjukdomar som eksem


Mirja går igenom klientens vårdbehov och väljer 1-5 punkter som motsvarar den obalans som kunden lider av. De punkter som är mest ömma i örat är de som behandlas. Ett senapsfrö fästs med kirurgtejp på de mest ömma punkterna och kunden får  själv massera fröna 30 sekunder 3 gånger per dag. Fröna hålls i öronen cirka 3-5 dagar. En regelbunden stimulering av öronen ger det bästa resultatet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti