keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Yogacoaching



Sointu Kuokkanen erbjuder en tjänst som kallas yogacoaching. Coachingen riktar sig åt människor som inte har tid att komma på yogalektionerna. Den passar bra för människor som känner att de vill förändra sitt liv, men som känner att dygnets timmar är för få.

Coachingen går till så att kunden som behöver hjälp kontaktar Sointu och så kommer man överens om en tid då man träffas. Tillsammans gör man då en kartläggning av vilket behov personen har. Vad vill personen förändra i sitt liv, vad är tungt/lätt i livet, vad behöver personen. Det kan vara både psykiska och fysiska behov.

Under kartläggningen går man igenom hur mycket tid personen har att ägna sig åt övningen. Om det handlar om endast tre minuter så kommer man på en övning som passar bra för precis den tiden. Har personen lite längre tid att ägna åt yogan så kan man hitta passande meditation och fysiska övningar. Sointu poängterar att en bra yogaträning inte behöver hålla på i en timme utan det kan räcka mycket bra med ca 20 minuter. Det som är det viktigaste för kunden är att hen gör övningen varje dag.

Lättast är det om man bestämmer vilken tidpunkt som passar kunden bäst, t.ex. på morgonen före alla vaknar eller på kvällen. Och när tidpunkten fastställts försöker kunden att göra övningen ungefär samma tidpunkt varje dag.
Vem som helst kan kontakta Sointu och få yogacoaching. Det tar ungefär en timme att göra kartläggningen och efter det arbetar man hemma på egen hand och gör sin eller sina övningar helt beroende på hur mycket tid man kommer fram till att man kan sätta ner på yogan.  Efter ca en vecka följer man upp hur det har lyckats.

Sointu räknar upp några besvär som kan lindras med hjälp av yogan: menssmärtor, PMS, humörsvängningar, koncentrationssvårigheter och ryggsmärtor. Det viktigaste med yogan är egentligen andningen. Vilket betyder att även om personen endast gör andningsövningar tre minuter om dagen kan hen ändå uppleva en skillnad i måendet. Sointu påpekar att ”Mycket av världens problem kunde botas med rätt andning”
Sointus hemsida hittar ni här

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti