keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Yinyoga

Yinyoga är enkel och stillsam yogaform som passar alla. Ingen "perfektionism" eftersträvas.Man gör yogan sittande eller liggande. Yinyoga är en yogaform där man vill komma åt bindväven, skelett och ligament. Därför är det viktigt att musklerna är helt avslappnade. Positionerna hålls därför flera minuter. Verkligt verksamt! Den har visat sig kunna hjälpa vid smärtproblematik i kroppen. Yinyoga passar vid stelhet och orörlighet och framförallt för att komma ner i varv. Yinyogan kan även användas som komplement till t ex styrketräning eller löpning.

Marika håller yinyoga på måndagar kl. 17.30 (nästa gång 14.10) på Wasa Wellness. För mer information och anmälan kontakta ikasyoga@gmail,com. Det finns ännu plats men utrymmet är begränsat så kom ihåg att anmäla dig!

Marika pitää yinyogaa maanantaisin klo. 17.30 (ensi kerralla 14.10) Wasa Wellnessillä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ikasyoga@gmail.com. Tilaa on vielä, mutta tilaa on rajoitetusti, joten muista ilmoittautua!Jag passade även på att intervjua en av deltagarna varför hon vill testa yinyoga och vad det har för verkan. Som mig är hon 50+ och har märkt att man blir styvare i lederna med åren och vill göra något åt sin kropp nu för att kunna använda den många år ännu. Yinyoga är en ny upplevelse men hon tycker det är mycket avslappnande plus att den gör kroppen mjukare. Bra är också att det finns många alternativa rörelser som du kan göra om du t ex har sjuka knän. Du kan även använda kuddar och block för att komma högre upp och för att inte belasta musklerna som ju skall vara mjuka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti