lauantai 30. huhtikuuta 2016

Wellnesspaketti - paras lahja äidille! En perfekt gåva att uppvakta mamma med i år!

WELLNESSPAKETTI
Hemmotelkaa itseänne ylellisellä hetkellä Wasa Wellnessissä, nauttikaa ihanasta päivällisestä I h ja keittiössä ja yöpykää perinteikkäässä Hotel Astorissa Vaasan ydinkeskustassa.

Hotelliin kirjautumisen jälkeen seuraa rentouttava hoito Wasa Wellnessissä – kehon ja sielun keitaassa: esim. Klassista hierontaa, intialaista päähierontaa, ionisoituja jalkakylpyjä, kiinalainen stressihoito, bodyreading, Aromahieronta, kuumakivihieronta tai kiinalaista kasvojenhoitoa.

Tämän jälkeen seuraa ihana päivällinen kodikkaassa ravintolassa 1 h ja keittiö. 
Valitse itse kolme ruokalajin menu tästä. 

Päivän päätätte nauttien levollisesta yöunesta Hotel Astorin kahden hengen huoneessa, ja aloitatte seuraavan päivän nauttimalla hotellin notkuvan aamiaisbuffetin antimista.

Paketti varataan Hotel Astorista, hinta alk. 149 €/hlö 2 hh:ssa

Puh +358 (0)6 326 91 11 / Sähköposti astor@astorvaasa.fi

Linkit Wasa Wellness- ja 1 h ja keittiö ravintolan.

Voim. 31.12.2016 saakka. Raj. paikkoja, varauksia tehdään mahdollisuuksien mukaan. Paketti on erinomainen lahja. 



keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Meditation with Kizi

A great opportunity to get introduced to meditation and experience a variety of mindfulness meditation practices.
Saturday April 9th, 16th, 23rd & 30th  at 13:30-14:30 (15€ per class) Place:Wasa Wellness Find Your inner peace trough Walking and Eating meditation, Breathing Meditation and Body Scan Meditation.

Dr. Belkez Dedolli-Ferri (Kizi)
, is a Vipassana meditator and has been educated in the field of mindfulness meditation (MBSR & MBCT) through the Center for Mindfulness Studies in Toronto (Canada) and the Center for Mindfulness in Boston, USA.
Please register to: belkezdedolliferri@gmail.com.


Welcome!


maanantai 4. huhtikuuta 2016

Joogan asentoharjoituksien vaikutuksista



Edellisessä kirjoituksessa - Jooga / meditaatio harjoitukset ja tasapaino -
ydintä milen hiljentämisestä. Tokikin tarvitsemme mielen toimintojamme ja ajatuksemme on mielen tehtävä, mutta joogafilosofian pohjalta nähdään, että me emme kuitenkaan ole meidän mielemme vaan jotain paljon syvempää ja tästä voimme saada kokemusta muun muassa joogan/meditaation kautta, mutta myös kun olemme täysin läsnä, täysin tietoisina, hereillä, aisitihavaintojemme kautta.

Joogan ydin sanamukaisesti on yhdistyminen (union), mutta vaikutukset harjoituksella myös moninaisesti keho-mieleemme. Kullakin asenolla nähdään olevan tiettyjä terapeuttisia vakutuksia, mutta tässä tekstissä vaikutukset asana- (asento) ryhmittäin.




Suryanamaskar – aurinkotervehdys

"Oikeanlainen aurinkotervehdys" pitää sisällään: vinyasan (hengityksen ja liikkeen sitominen), sisään ja uloshengitykset, dhyanan (meditatiivisuuden), drishtit (katseenkohdistus) ja bandhat (lukot).

Aurinkotervehdyksillä nähdään olevan yhteys "aurinkoenergiaan", pingala nadiin (energiakanavaan), joka vastaa tekemistä/aktiivisuutta. Aurinkotervehdykset siis säätelevät pingala nadia liian aktiivisesta passiivisemmaksi tai päinvastoin (tasapainoon suunnaten).

Aurinkotervehdykset ovat tehokas tapa vapauttaa, venyttää, hieroa ja vahvistaa niveliä, lihaksia ja sisäelimiä, sekä samanaikaisesti valmistaa sisäiseen henkisyyteen lisäten tietoisuuttamme; läsnäoloa tässä hetkessä.



Seisoma asanat (asennot)

Seisoma asanat pääasiallisesti venyttävät ja vahvistavat jalkojen, selän, vatsan ja olkapäiden alueiden lihaksia. Seisoma asanat ovat erityisen hyödyllisiä heille, jotka istuvat paljon ja heille, joilla selän jäykkyyttä tai kipuja. Asanat parantavat ryhtiä, tasapainoa ja
lihaksellistakoordinaatiota, sekä auttavat myös selän lihaksien
vahvistumisessa, joita tarvitsemme selän pitämiseksi suorana mm.
istuen ”tehtävissä” meditaatioharjoituksissa. Seisoma asanat
parantavatmyös hapenottokykyämme.




Tasapaino asanat

Tasapaino asanat kehittävät pikkuaivoja, joka kontrolloi sitä
kuinka keho toimii liikkeessä (useampien ihmisten liikkeet
ovatkin epäkoordinaattisija). Tasapaino asanat tuovat fyysisen kehon balanssia, sekä mielen balannssia (kehon ja mielen yhteys).
Asentojen vakaus kehittää keskittymiskykyä, sekä tasapainottaa niin tunne-, mieli- ja fyysistä tasoa. Tasapaino asanat tasapainottavat erityisesti hermostoa poistaen stressiä ja ahdistuneisuutta. Liiallisten jännityksien poistamiseksi tasapaino asanat olisi syytä pitää niin kauan kuin mahdollista.



Eteentaivutukset

Eteentaivutukset vahvistavat etupuoltamme (mm. etureidet, vatsa) ja vastaavasti takapuolemme venyy (takareidet, selkä). Eteentaivutuksissa painovoima on apuna kivun ja jännitysten poistamiseksi.
Eteentaivutukset vapauttavat selkää, stimuloi hermoja,
nestekierto parantuu raviten selkäydintä,
jolla positiivinen vaikutus elimiin, 
erityisesti aivoihin. Selästä joustava ja vahva; vatsan elimet saavat hierontaa.

Eteentaivutukset edesauttavat uloshengittämistämme.
Merkityksinä mm. kumartaminen ja nöyryys, itseensä meneminen,
pelko (hyökkäyksestä takaapäin, jolloin selkä ”jäätynyt”).




Taaksetaivutukset

Voimaa ja energiaa vaativat asanat. Taaksetaivutuksissa painovoima ei ole enää apuna samoin kuin eteentaivutuksissa. Taaksetaivutukset venyttää kehon etupuolta ja vahvistaa takapuolta. Ennaltaehkäisee välilevynpullistumia ja muita selän ”tiloja”. Rangasta lähtevät hermot vahvistuvat, jotka taas antavat energiaa kehon muille hermoille, elimille ja lihaksille. Taakse taivutukset
puhdistaa verta selän alueella, jossa nestekierto heikompaa, kun lihakset joutuvat kokoajan pitää kehoa pystyssä. Noin 90% selän kivuista johtuu epätasapainoisista lihaksista ja
taakse taivutukset voivat korjata tätä epätasapainoa.

Taakse taivutukset edesauttavat sisäänhengittämistämme.
Merkityksinä mm. pelko kohdata elämä ja sallia rakkautta.
Pelko useasti heijaste epämiellyttävistä menneistä kokemuksista.
Taakse taivutukset rikkovat meidän eteen kerättyä ”haarniskaa”/suojaa ja avaa sydämen aluetta luottamukselle, ystävällisyydelle, avoimuudelle, rakkaudelle.





Selkärangan kierto liikkeet

Tärkeä asanaryhmä selkärangan hyvinvointia ajatellen.
Vahvistaa koko ylävartalon lihaksia, tekee selkärangasta
joustavemman, sekä stimuloi selkärangasta lähteviä hermoja (joka nikamavälistä lähtee hermot). Kierrot veyttävät myös
vatsan lihaksia, sekä hieroo vatsan elimiä (kierron aikana
elimet puristuvat jonkun verran).
Merkityksinä muun muassa se kuinka uskallamme katsoa sivuillemme,
kuinka kohtaamme elämän solmu kohtia ja ongelmia. Kierrot
voivat antaa oivallusta systemaattisesti lähestyä elämämme
solmukohtia.




Ylösalaiset asanat

Normaalisti kaikki laskeutuu alas kohti jalkoja; ylösalaisissa asanoissa koti päätä. Asanat vahvistavat veren kiertoa pään alueelle, poistaen kuonaa, sekä raviten. Sydämen alapuolelta (jalat, vatsan alueelta) veri ja lymfa takaisin symämeen, sydämen kautta keuhkoihin, joka puhdistaa nesteet
ja nesteet taas uudelleen kiertoon koko kehoon; prosessi ravitsee koko kehoa. Ravittu veri kulkee myös aivolisäkkeeseen, joka taas edesauttaa sen
toimivuutta tehokkaammin ja siten myös koko umpieritysjärjestelmää ja täten myös aineenvaihduntaan ja ajattelun kulkuun. Hengitys syvenee, hiilidioksiidi ja happi maksimoituu. Vatsan elimet laskeutuvat kohti päätä
ja saavat näin voimakasta hierontaa, joka auttaa niitä toimimaan paremin.

Merkityksinä mm. käännetään näkökulma päinvastaiseksi, joka tuo uutta valoa vanhojen mallien päälle. Ylösalaiset asanat vähentävät myös ahdistuneisuutta ja stressiä, sekä nostaa itseluottamusta.



Monipuolinen asentoharjoitus pitää sisällään ainakin joitain liikkeitä kustakin asanaryhmästä ja asentoja löytyy satoja, eli kaikkien kehoille sopivia. Asanassa riittää tunne asennosta, hengitys kulkee, asento on mahdollinen, vakaa ja väkivallaton.

Läsnäolevia harjoituksia toivottaen,
- Krisse

www.kristiinapeltoniemi.blogspot.fi
Facebook
Instagram





Kuvat: The Huffington Post ja www.teenytinyom.com
Tekstilähteenä mm. 'Asana Pranayama Mudra Bandha - Swami Satyananda Saraswati'


perjantai 1. huhtikuuta 2016

Jooga / meditaatio harjoitukset ja tasapaino



Täyttä, läsnäolevaa, hyväksyvää elämää. Harjoitusta, jotta voisimme elää sydämestämme aidosti, rakastavasti, hiljentäen mieltä ja puraten egoa, pelkoja, ehdollistumia. Olla ihmisiä, kohdata toisia ihmisinä aidosti, ihmisenä, tasavertaisesti. Me olemme jo sitä mitä meidän “tarvitsee” olla. “Putsaamme vain peiliä, jonka päälle on kertynyt useita tomukerroksia”; kerroksia, jotka ovat kertyneet elämän varrella. Voimme irtautua rooleista, malleista, kohti aitoa itseämme, kohtaamaan sydämestä, eikä tavasta/kasvatuksesta/miellyttämisen tarpeesta.

Mieli totaa, kuvittelee, haaveilee, muistelee; vie aikaamme. Jooga / meditaatio harjoitukset hiljentävät tätä. Voisimmeko siirtyä mielen kuuntelemisesta tuntemiseen, aistihavaintojen kautta läsnäoloon, tämän hetken elämiseen. Se minkälainen harjoitus kenellekin on sopiva, omaan elämääntilanteeseen sopivaa vaihtelee. Jotta tasapaino säilyy tarvitsemme ehkä kehollisesti fyysistä harjoitusta, jos pääsääntöisesti emme käytä kehoamme paljoakaan. Kehollisesti rauhallisempi harjoitus tukee taas hyvin aktiivisesti kehoa muuten käyttävää. Voimme myös useammissa paikoissa “pelkästään” olla hengityksemme kanssa, tuntea sitä, seurata hengitystä; joko hengitystä, tai rintakehän tai vatsan liikkeitä. Milloin vain voimme tulla itseemme; liikkuessamme voimme todistaa liikettä, tuntea sitä ja tarvittaessa mukauttaa sitä itselle sopivaksi, miellyttäväksi.


Jooga on elämäntapaa tukemaan täydempää elämää.
Olemme itse vastuussa itsesämme, ilman että vaatisimme muiden tuomaan onnea meille, kun onni on sisällämme. Voimme toimia tietoisemmin; luonnollisuus, sen kauneus, aitous, aivoimuus, salliminen, sydänmellisyys ovat luonnollista, aitoa, eikä meidän tarvitse työntää mitään tai ketään pois. Ymmärrämme että olemme yhtä ja yhteydessä.

Sisimässämme tiedämme, voimme olla vapaita, mutta silti vastuullisia.
Hyväksyntää, tasapainoa ja rohkeutta ottaa vastuu omasta elämästä
- Krisse


www.kristiinapeltoniemi.blogspot.fi
Facebook
Instagram