tiistai 17. toukokuuta 2016

Fem år och full av energi

Hösten 2010 påbörjades renoveringen av Harjus bastu -
Det som idag är välmåendecentret Wasa Wellness
I fem års åldern är barn oftast energiska initiativrika och fulla av energi. En femåring vill även testa gränser, frågar ofta varför och ser pinnen som sitt trollspö. En härlig ålder med andra ord när allt är möjligt och tron på sig själv och den egna förmågan är stark.

Kan inte låta bli att le när jag jämför med den 5- åring jag just nu har i tankarna - nämligen Wasa Wellness. I år har det gått fem år sedan första företagaren flyttade in bland sågspån och materialhögar, när första kunden hittade in via en liten skylt ute vi gatan och vi hade vår fina invigning den 15 oktober med tal av Christoph Trier och massor med härliga gäster på plats - ingen nämnd och ingen glömd. Tiden har gått otroligt snabbt och visst har det hänt saker.

Våra värderingar har klarnat


Att vi är energiska, initiativrika och fulla av energi precis som vilken fem-åring som helst råder det ingen tvekan om. Ett fantastiskt exempel på detta var under de strategidagar vi haft under våren när idéerna flödade, energin var på topp och alla på plats lyfte fram vad som är viktigt för hen just nu. Att samlas i en grupp och ta del av allt det kunnande som finns samlat under samma tak är en förmån.

Vi har satt extra fokus på att utforska vilka  värderingar som utgör kärnan i vår verksamhet. För att kunna navigera i en föränderlig värld är det av yttersta vikt att ha klart för sig vad som är väsentligt just för oss/mig. Ur ett 20 tal värdeord kristalliserades sex stycken fram under livliga diskussioner.

Hos oss handlar det om 1) Respekt 2)Yrkesskicklighet 3) Samhörighet 4)Värme -Lugn 5)Glädje-Inspiration och 6)Utveckling. Allt detta genomsyrar vår verksamhet och vi är alla ansvariga för att dra vårt strå till stacken för att värderingarna ska vara en levande del av vår verksamhet och inte bara ord på ett papper.

Respekt och Glädje


För oss betyder ordet Respekt att vi bemöter alla på samma sätt som vi själva vill bli bemötta samt att vi respekterar varandras olikheter, styrkor och svagheter. Vi visar även det egna jaget respekt genom att ta hand om oss själva på bästa sätt. Som bekant så utgår allt från dig själv - det du inte själv har kan du inte ge åt andra.

Även denna fem-åring kommer att ha ett födelsedagskalas - inte bara en dag - utan i en hel vecka i oktober. Vi kommer att tjuvstarta firandet redan i augusti under Konstens Natt. Då bjuder vi just dig på den femte av våra värderingar - Glädje och Inspiration.

Fram tills dess har Du hela sommaren på dig att plocka fram fem-åringen  inom dig. i din vardag - kanske blir en pinne ett trollspö eller en låda en båt som söker sig fram mot solnedgången?
Ha en underbar fortsättning på veckan!
CarinaInvigningen den 15 oktober 2011 - i höst är det dag för fest igen!
2 kommenttia:

 1. Stort grattis till femåringen! Minns med glädje invigningen och inte minst vägen till invigningen. Jag kan bara säga att ni lever som ni lär och era värderingar upplever man. Det finns många företag där formuleras värderingarna i fina ord men ni lever era värderingar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Christoph! Betyder mycket för oss att få ett sådant erkännande! Hoppas vi ser dig hos oss snart - om inte annat så till födelsedagskalaset kommer en inbjudan. Trevlig fortsättning på veckan!
   Carina

   Poista